Instagram als marketing tool

Instagram als marketingtool

Instagram is hot! Het is momenteel een van de populairste social media apps die er is. Bijna iedereen heeft tegenwoordig wel een Instagram account. Veel mensen gebruiken Instagram privé, maar bedrijven zetten Instagram ook graag in als marketing tool. Door de visuele eigenschappen van deze app is het namelijk makkelijk om dingen onder de aandacht te brengen. Ben jij benieuwd hoe jij Instagram kan inzetten als marketing tool? Lees dan snel deze blog verder.

Creëer een following

Om de aandacht te trekken met je Instagram profiel, is het creëren van een following van belang. Wanneer je veel volgers hebt, zal het algoritme van Instagram jouw profiel automatisch als belangrijk markeren. Hierdoor zal je vaker op de ‘opvallende’ page verschijnen, en krijgen mensen jouw berichten vaker te zien. Je kan volgers genereren door aantrekkelijke content te maken, maar je kan ook simpel beginnen door wat Instagram volgers te kopen. Op deze manier boost je in een korte tijd je Instagram profiel, en kan je vanuit daar verder werken.

Maak content

Je volgers willen content, content, content! Wanneer jij een lange tijd niks post, zal je automatisch minder belangrijk worden. Probeer daarom dus zeer regelmatig iets te posten. Op je feed hoef je echt niet elke dag iets te plaatsen, maar zeker een story per dag is nodig om aanwezig te blijven. Zorg ervoor dat jouw content visueel aantrekkelijk is zodat mensen er graag naar kijken. Bovendien is het ook belangrijk om interactief te zijn, en te reageren op comments van je volgers. 

Ben je populair?

Heb jij het gewenste aantal volgers bereikt, en heb je een mooie feed opgebouwd met mooie content? Dan kan jij vanaf nu jouw producten of diensten aan gaan prijzen op je profiel. Zorg er wel voor dat je dit op een soort verkapte manier in je posts verwerkt. Let wel op dat het tegenwoordig verplicht is om op social media aan te geven dat iets een advertentie is. 

Ten slotte: blijf bij jezelf, want authenticiteit is zeer belangrijk op Instagram!