SEA: Tips and tricks voor beginners

Wat is SEA?

SEA oftewel search engine advertsing. Het is de snelste manier om ervoor te zorgen dat potentiële kopers op jouw website belanden. Kun je wel wat nieuwe bezoekers gebruiken? Of wil je meer producten of diensten verkopen? Hier lees je wat zoekmachineadverteren is en hoe je dit op een doeltreffende manier voor jouw bedrijf inzet.

Het verschil tussen SEO en SEA

De resultatenpagina van Google kun je als het ware opdelen in twee gedeeltes. In één gedeelte worden de betaalde zoekresultaten vertoond. Het andere gedeelte bestaat uit de organische zoekresultaten (hier is niet voor betaald).

SEA: Met SEA (zoekmachineadverteren) adverteer je in het zoeknetwerk van Google. Hierdoor kom je boven of onder de organische zoekresultaten te staan. Wil je adverteren in het zoeknetwerk? Dan kun je een bod plaatsen op de zoekwoorden die voor jou belangrijk zijn. Op welke positie de adverentie vertoond wordt, is afhankelijk van het bod, de relevantie van je advertentie en de kwaliteit van de landingspagina waarop bezoekers belanden.

SEO: Is jouw bedrijf relevant genoeg voor de zoekterm waarop iemand zoekt? Dan wordt jouw website in de organische zoekresultaten van Google vertoond. Een vermelding in dit gedeelte is gratis. Toch kom je hier niet zomaar tussen te staan. De website moet in ieder geval aansluiten bij de zoekopdracht. En voor een betere vindbaarheid is een hoge ranking van belang. Voor een optimaal resultaat is het raadzaam om een deskundig online marketingbureau in te schakelen. Maar je kunt natuurlijk ook zelf met SEO aan de slag gaan.

Benodigdheden om een SEA-campagne op te zetten

  • Een Google Ads-account
  • Een landingspagina van hoge kwaliteit
  • Voldoende budget
  • Kennis van Google Ads is noodzakelijk

Zelf SEA leren

Wist je dat Google een eigen SEA-academy heeft? De skillshop om precies te zijn. Hier leer je hoe je Google Ads moet toepassen, en je Google Ads-vaardigheden te verbeteren. Het is bovendien ook mogelijk om je Google Ads-certificering te behalen. Hiermee toon je aan dat je weet hoe SEA oftewel zoekmachineadverteren werkt.