Zorg goed voor je WordPress site of shop

Velen van ons denken dat als ze een WordPress website (laten) bouwen, dat ze er dan al zijn. Helaas is dat niet het geval. Wel geven we toe dat je dan al een heel eind op weg bent. Uiteraard willen we dat de conversies snel binnen zullen stromen. Maar voordat het zover is, moet toch echt de techniek van de website in orde zijn. In dit artikel gaat het dus niet hoe je met online marketing je website beter laat draaien. Wel vertellen we hoe jij je WordPress site of shop kan optimaliseren:

Onderhouden

Je moet je site of webshop zien als je auto. Eens in de zoveel tijd moet je auto naar garage voor een keuring of voor het broodnodige onderhoud. Datzelfde geldt voor je website of webshop. Je moet je WordPress site zo goed mogelijk onderhouden. Dat is namelijk goed voor de snelheid en voorkomt vervelende problemen. Gelukkig hebben wij de oplossing. Met het WordPress onderhoudspakket van wponderhoudpakket.nl weet jij zeker dat je website of webshop in goede handen is. 

Wij zijn fan van het gezegde: Voorkomen is beter dan genezen. Dat geldt zeker voor je webshop. Want je wil niet dat je conversies misloopt omdat je online parel offline staat door technische storingen. 

Waarom is het van belang? 

Hierboven hebben we al kort en bonding omschreven waarom een onderhoudspakket van belang is, maar in dit kopje gaan we daar dieper op in. Een site bestaat uit allerlei verschillende onderdelen. Elk van deze onderdelen is nodig om de website er mooi uit te laten zien, maar bovenal om de website functioneel te laten draaien. Het voordeel van onderhoud zit hem met name in het versnellen van de laadtijd. Hiernaast heb je simpelweg minder plug-ins nodig bij een goed onderhoudspakket. 

WordPress en losse plug-ins komen maandelijks met allerlei updates. De ene update is uitgebreider geschreven dan de ander en dat kan voor problemen zorgen. Mits je geen goed onderhoudspakket hebt natuurlijk . Om je site of shop zo veilig en snel mogelijk te kunnen laten draaien is goed en regelmatig onderhoud nodig. Een onderhoudspakket voor jouw website is dus essentieel. 

Rankings

Wanneer jouw website technisch in orde is, heeft dit invloed op jouw online marketing resultaten. Is je website veilig, snel en technisch goed? Dan zal jij automatisch sneller hoger in Google gevonden worden. Heb jij de voorgaande punten niet op orde? Dan zal het juist tegendraads werken. 

Welke conclusie kunnen we trekken? Een goed onderhoudspakket is essentieel voor de werking van je website of webshop. Daarnaast heeft het invloed op je online marketing mits je het goed toepast.